7 τρόφιμα που κατηγορούνται άδικα ότι μας κάνουν κακό

Η διατροφή είναι και ήταν πάντα ένα καυτό θέμα. Οι άνθρωποι θέλουν να μάθουν ποιες τροφές είναι καλές και ποιές μπορούν να μας βλάψουν. Αλλά μερικές φορές ακόμη και οι επιστήμονες κάνουν λάθος και πρέπει να αποσύρουν ή να τροποποιήσουν τις δηλώσεις τους μήνες ή και χρόνια αργότερα.

Παρακάτω θα δείτε μια συλλογή τέτοιων επιστημονικών ατυχημάτων, ώστε να έχετε όλες τις πληροφορίες για να κάνετε τις καλύτερες δυνατές επιλογές!

Και μην χάσετε το μπόνους στο τέλος αυτού του άρθρου για να μάθετε εάν η σοκολάτα είναι πραγματικά ένας «ανeπiθύμητος φιλοξενούμενος» στο σώμα μας.

7. Αλάτι

Πριν από αρκετές δεκαετίες, οι άνθρωποι πιστεύαν ότι το αλάτι ήταν πραγματικά κακό γι ‘αυτούς. Φοβόταν συνέπειες όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, προβλήματα καρδιάς και νεφρών και ούτω καθεξής.

Οι μελέτες που διεξήχθησαν κατά τη δεκαετία του 2000 δεν δείχνουν άμεση συσχέτιση μεταξύ της μείωσης της πρόσληψης αλατιού σας και της πάθησης από υπέρταση ή καρδιακές παθήσεις.

Αντίθετα, όταν σταματήσουμε να καταναλώνουμε νάτριο, το σώμα μας απελευθερώνει ορμόνες και ένζυμα που αυξάνουν την αρτηριακή μας πίεση.

6. Αυγά

Οι άνθρωποι κλήθηκαν να περιορίσουν την κατανάλωση αυγών λόγω της χοληστερόλης και της ικανότητάς τους να φράξουν τις αρτηρίες και να αυξήσουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού επεισοδίου και διαβήτη.

Μια δεκαετία αργότερα, οι επιστήμονες παραδέχτηκαν ότι έκαναν λάθος: υπάρχουν στην πραγματικότητα 2 τύποι χοληστερόλης και τα αυγά περιέχουν την καλή.

Εκτός αυτού, περιέχουν σίδηρο και πρωτεΐνη και τα αντιοξειδωτικά λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, τα οποία προστατεύουν από τις σχετιζόμενες με την ηλικία οφθαλμικές διαταραχές όπως ο εκφυλισμός της ωχράς κηλίδας και ο καταρράκτης.

5. Ποπκόρν

Για πολλά, πολλά χρόνια, αυτός ο πιστός φίλος μας στην ταινία θεωρήθηκε ως πρόχειρο φαγητό. Ωστόσο, ανακαλύφθηκε ότι το ποπκόρν έχει περισσότερα αντιοξειδωτικά από τα φρούτα και τα λαχανικά.

Και μελέτες δείχνουν ότι οι πολυφαινόλες μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και καρκίνων. Ένα άλλο πλεονέκτημα του ποπκορν: έχει ΠΟΛΥ λίγες θερμίδες. Βεβαιωθείτε όμως ότι δεν περιέχει τεχνητά πρόσθετα αρώματα. Είναι καλύτερο να το κάνετε στο σπίτι!

4. Πλήρες γάλα

Για χρόνια, ακούγαμε να πίνουμε άπαχο γάλα και να μειώσουμε την ποσότητα των λιπών που καταναλώνουμε.

Ωστόσο, πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι το σύνολο των λιπών στο γάλα φέρνει πολλά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στο σώμα μας και ακόμη κάνει το αίμα πιο ανθεκτικό σε ορισμένους τύπους καρκίνου.

3. Καφές

Όχι πολύ καιρό πριν, η καφεΐνη κατηγορήθηκε για κάθε είδους «αμαρτίες»: προκαλώντας υπέρταση, καρδιακά προβλήματα, βλάβες στο νευρικό σύστημα κ.ο.κ.

Ωστόσο, πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση καφέ οδηγεί στην πραγματικότητα σε χαμηλότερα ποσοστά καρδιακών παθήσεων και πρόωρου θανάτου.

Αυτοί που πίνουν καφέ βρέθηκαν επίσης να είναι λιγότερο επιρρεπείς σε ασθένειες όπως η κίρρωση του ήπατος, ο διαβήτης τύπου 2 και ακόμη και νευρολογικές παθήσεις όπως Πάρκινσον και η νόσος του Alzheimer.

2. Λευκό ρύζι

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να φοβόμαστε το άσπρο ρύζι. Χωνεύεται εύκολα και βοηθά στην απορρόφηση των τοξινών. Έτσι, αν το στομάχι σας είναι αναστατωμένο, αυτό μπορεί να είναι ένα καλό γεύμα για μερικές ημέρες.

Δεν περιέχει γλουτένη. Βοηθά στην πρόληψη χρόνιων πεπτικών προβλημάτων. Το λευκό ρύζι αποδείχθηκε ότι περιέχει λιγότερο αρσενικό από το καστανό ρύζι.

1. Πίτσα

Δεν υπάρχει τίποτα κακό με την πίτσα, αν την κάνετε στο σπίτι! Στην πραγματικότητα, είναι μια μεγάλη πηγή και μείγμα διαφόρων θρεπτικών ουσιών. Πρωτεΐνες, λαχανικά, μερικούς υδατάνθρακες και τα αγαπημένα σας φρέσκα ή αποξηραμένα βότανα.

Μπόνους

Είναι η σοκολάτα πραγματικά ένας εχθρός της υγείας μας, όπως μας λένε συνεχώς;

Οι αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι η ΚΑΛΗ σοκολάτα μπορεί πραγματικά να ενισχύσει την υγεία αρκετά! Με τον όρο «καλή» εννοούμε την μαύρη σοκολάτα με 70% κακάο. Αυτή η σοκολάτα:

  • Επαναφέρει την ευελιξία των αρτηριών, η οποία είναι καλή για την καρδιά και την κυκλοφορία.
  • Μειώνει τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης.
  • Βοηθάει τους εγκεφάλους των ηλικιωμένων να παραμείνουν ενεργοί.
  • Μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.
  • Και υπάρχει ακόμη και μια μελέτη που υποδηλώνει ότι η μαύρη σοκολάτα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του διαβήτη!

Ελπίζουμε ειλικρινά ότι αυτές οι πληροφορίες σχετικά με τη διατροφή θα αποδειχθούν επωφελείς για εσάς και θα κάνουν τη ζωή σας λίγο πιο εύκολη και καλύτερη! Απλά θυμηθείτε ότι όλες οι παραπάνω οδηγίες λειτουργούν για άτομα με γενικά καλή κατάσταση υγείας.

Credit: brightside.me

loading...
H0t news
Συνέχεια άρθρου...
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
loading...

Σημαντικες Ειδησεις

Σχόλια